Millainen on vastuullinen kylpyläloma? Neljä käytännön esimerkkiä.

Lue, millä tavoin Härmän Kylpylässä panostetaan konkreettisesti vastuullisuuteen.

Vastuullisesta matkailusta puhutaan paljon ja ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia tekemään vastuullisempia valintoja matkustamisessa. Kotimaanmatkailun suosio on kasvanut ja se elää tällä hetkellä kultakauttaan.

Vastuullisuus on kuitenkin valtava kokonaisuus, johon kuuluu paljon eri osa-alueita vihreämmistä energiavalinnoista ruokahävikin torjumiseen ja luonnon kunnioittamiseen.

Härmän Kylpylän toiminnasta vastaavalle Härmän Kuntoutus Oy:lle myönnettiin vuoden 2022 alusta kestävää matkailua edistävä Green Key -ympäristömerkki. Se tarkoittaa, että yritys toimii Green Keyn vastuullisten ympäristökriteerien mukaisesti. Vuosi sitten Härmän Kuntoutukselle myönnettiin myös Suomessa tuotetuista palveluista kertova Avainlippu-merkki.

Lisäksi Härmän Kylpylä tunnustettiin vuonna 2020 Suomalaisen Työn Liiton kautta Yhteiskunnalliseksi yritykseksi. Sen myötä yritys on tunnistanut entistä paremmin vastuullisuuteen liittyvät taloudelliset, ekologiset ja sosiaaliset osatekijät.

Mutta mitä vastuullinen matkailu käytännössä tarkoittaa ja miten vastuullisuus näkyy Härmän Kylpylässä?

Paremmat ruoka- ja juomavalinnat

Härmän Kylpylästä löytyy aamiaista, lounasta ja illallista tarjoava buffetravintola sekä ala carte -ravintola Riihi. Ravintoloissa on tarjolla lähiruokia ja -juomia, luomuruokaa sekä kauden kasvisruokaa. Ympäristöystävällisemmät tuotteet on merkitty ravintoloissa Green Key -merkillä.

Ravintoloiden valikoima on runsas ja erilaiset ruokavaliot on huomioitu. Esimerkiksi vegaaneille ja kasvissyöjille löytyy vaihtoehtoja niin aamiaiselta, lounaalta kuin illalliseltakin.

Biovaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä

Härmän Kylpylän kaikissa hotellihuoneissa on kolmeen osaan jaetut roskakorit, joissa on omat lokeronsa biojätteelle, energiajätteelle sekä metallille. Lisäksi hotellin vastaanoton alueella on keräyspiste, johon voi jättää patterit, lasijätteen, lehdet sekä pahvijätteen.

Buffetravintolan astianpalautuspisteen yhteydessä on biovaaka, joka ohjaa vähentämään ruokahävikkiä. Vaaka kannustaa pohtimaan omaa ruoankulutusta ja tekemään järkeviä valintoja buffetissa.

Säästä vettä ja energiaa

Härmän Kylpylä kannustaa vieraitaan toimimaan vastuullisesti sähkön- ja vedenkulutuksessa, ilman että viihtyvyys kärsii. Hotellihuoneiden lämpötila on vakioitu optimaaliseen 21 asteen lämpötilaan, ja tarpeetonta termostaatin säätämistä kehotetaan välttämään. Vieraita kehotetaan myös sammuttamaan valot ja televisio, kun he poistuvat huoneesta.

Myös vettä ja pyyhkeiden turhaa pesemistä kehotetaan säästämään. Helppo tapa vähentää vedenkulutusta kylpylän asiakkaana on pitää suihkua ja hanaa päällä vain tarvittaessa ja käyttää samaa pyyhettä useampi päivä. Jätä pyyhe kylpyhuoneen naulakkoon roikkumaan, niin siivooja ei vaihda sitä. Voit käyttää samaa pyyhettä myös kylpylän puolella.

Härmän Kylpylä tekee yhteistyötä ympäristösertifioidun Comforta-pesulan kanssa.

Sopusoinnussa luonnon kanssa

Härmän Kylpylä sijaitsee keskellä Etelä-Pohjanmaan lakeusmaisemia, sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa. Luonnon ja paikallisen kulttuurin vaaliminen on yritykselle tärkeää, ja kylpylävieraita kannustetaan tutustumaan lähiluontoon esimerkiksi kävellen tai pyöräillen. Vieraiden on mahdollista vuokrata polkupyöriä, fat bike -pyöriä ja kävelysauvoja luontoliikuntaa varten.

Tutustu Härmän Kylpylän tarjouksiin ja varaa seuraava lomasi! Pääsiäisen lomat ovat nyt myynnissä.