Luontoliikunta

Härmän lakeusmaisemiin voit tutustua omatoimisesti pyöräillen tai kävellen. Härmän Kylpylän Anssin Jussin Areenalla on vuokrattavana fatbikeja, polkupyöriä ja kypäriä sekä kävelysauvoja.

Härmän Kylpylän omalla tontilla on 3,3 km ulkoilureitti, joka on erinomainen myös sauvakävelyyn. Reitti jakaantuu kuntorataan ja pihapolkuun. Kuntoradalla talviaikaan kelien salliessa hiihtolatu, johon voi vuokrata välineet Areenasta. Areenasta voit vuokrata myös aikuisten lumikenkiä! Sauvakävelylle löytyy myös haastavampia maastoja vanhan sairaalan maastoista, joissa pehmeät/upottavat hiekkamontut. Matkaa sinne on reilu kilometri. Sauvakävelysauvoja vuokrattavana.

Kuntoradan varrella on luontorasteja ja lihaskuntolaitteita. Lähiliikunta-alueen täydentää piha-alueen leikki- ja liikuntapiha, jossa tekemistä löytyy kaiken ikäisille, mm. erilaisia leikkitelineitä, pelikenttiä, 9 väyläinen frisbeegolf ja 6 väyläinen multigolf-rata. Tutustu rataan täällä
Liikunta- ja pelivälinevuokrausta Areenassa.
Areenan vierestä löytyy myös laavu, ja talvella koko perheen pulkkamäki.
Samasta pihasta löytyy myös Härmän Golfin 12 reikäinen golfkenttä.

Sateen sattuessa on Anssin Jussin Areenalla paljon mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa mm. keilarata, kuntosali, sulkapallo ja salibandy. Sateella kutsuvat viimeistään myös monipuoliset kylpylän ja Wellness-osaston mahdollisuudet.

Vuokrattavat välineemme löydät hinnastostamme.

Patsaspuisto

Kesällä 2023 olemme rakentaneet luontopolullemme patsaspuiston. Puistopolun varrella on veistoksia yli kaksikymmentä. Kaikki veistokset kuvaavat Suomen luonnossa nähtäviä eläimiä.
Polku sijaitsee parkkialueemme ympärillä ja se on helppokulkuinen.

Kiitämme yhteistyöstä seuraavia moottorisahaveistäjiä:

  • Raimo Hautaluoma (ilvekset, korppi, oravat)
  • Tapio Vääräsmäki (ukkometso, karhu, helmipöllö)
  • Leo Löppönen (kurki, ukkometso, saimaannorppa, helmipöllön pöntöt)
  • Pekka Niskanen (maakotkat, koira, punakettu)
  • Tarmo Kovanen (susi, majava, kärppä, lintuja)
  • Mikko Virkkula (karhuja, joutsenet)
  • Petri Riihimäki (ahma peurahaaskalla)

Pyöräilyreitit

Valittavanasi on viisi eri reittiä:

Kulttuurilenkki 10 km, joka kiertelee Ylihärmän keskustan ja Alahärmän puolella vanhan sairaalan maisemissa. Reitin varrella on Ylihärmä kirkko, Rannanjärven hauta, Mannerheimin päämaja, Järvenjärven kalastuspaikka sekä uintipaikka hiekkamontulla.

Tulvalenkki 11 km, joka kulkee Lapuanjoen lakeusmaisemissa. Reitin varrella ylität Liinamaan vanhan sillan sekä 19 tien Tuomisillan, jotka ovat tulva-ajan parhaat näköalapaikat.

Puukkojunkkarin lenkki 19 km vie pyöräilijät Härmän historian kuuluisiin maisemiin. Reitti kulkee Rannanjärven kotikylän sekä Kosolan kylän maisemissa. Reitin varrella on vietetty useita häitä ja juhlia, joissa myös Häjyt ovat osansa näytelleet. Lenkki kiertää myös Ylihärmän kirkon, jonka pihamaalla Rannanjärven hauta sijaitsee.

Härmän jokilaakson maalaiskulttuurikierros 20 km, jonka varrella koet härmäläisen maalaismaiseman lakeuden ja jokimaiseman. Reitti kulkee Härmien välisiä vanhoja teitä pitkin.

Härmäin kierros 30 km, joka kulkee aina PowerPark huvipuistoon asti. Menoreitti kulkee osittain 19 –tietä, mutta poikkeaa välillä sivuilla menevien pikkuteiden reitille kulkien pienien Härmäläisten kylien läpi. Tuloreitti kulkee Härmien välistä vanhaa tietä takasin jokilaaksomaisemien keskellä.

Polkupyörien päivävuokra 10,00€ (sis. kypärän)

Fatbike -vuokra alk. 15,00€ (sis. kypärän)

Tutustu reitteihin:
Etelä-Pohjanmaan pyöräilyreitit
Ylihärmän ja Alahärmän reitit
Kauhavan reitit jälki.fi
Aisaparin kartoittamat reitit (Outdooractive)