Koko perheen loma aikuisia unohtamatta

5 tapaa viettää unohtumaton loma lasten kanssa – aikuisia unohtamatta

Lapsiperheloma ei tarkoita sitä, että aikuiset joutuvat luopumaan omista toiveistaan.

Loma ja pako arjesta tekee hyvää kaikille. Lasten kanssa lomailu on kuitenkin väistämättä erilaista kuin aikuisten kesken reissaaminen.

Lasten ehdoilla matkustaminen ei kuitenkaan tarkoita, että aikuisten pitäisi unohtaa omat lomahaaveensa ja -toiveensa. Härmän Kylpylässä onnistuu unohtumaton perheloma, josta nauttivat sekä lapset että aikuiset. Näiden viiden vinkin avulla vietät rentouttavan loman.

1. Valitse paikka, jossa on jokaiselle jotain

Miten pitää huolen siitä, että loma on kaikille perheenjäsenille mieleinen? Tässä yksi vinkki: istukaa vaikka koko perheen kanssa hetkeksi alas niin, että jokainen saa päättää yhden jutun, mitä lomalla haluaa tehdä. Näin reissusta tulee samaan aikaan hauska ”peli”, jossa toteutetaan vuorotellen jokaisen perheenjäsenen toive. Kylpylät ovat loistavia paikkoja perhelomailuun.
Härmän Kylpylän allasosastolta löytyy muun muassa lastenallas, liukumäki ja lämmin keidasallas poreineen ja hierovine suihkuineen, sekä 25 metrin allas innokkaammille uimareille.
Kylpyläosastolla riittää hupia useammaksi päiväksi, mutta muutakin tekemistä löytyy. Sisä- ja ulkoleikkipaikat kutsuvat lapset leikkimään. Yhteistä tekemistä tarjoaa esimerkiksi Härmän Kylpylän yhteydessä sijaitseva Anssin Jussin Areena, josta voi varata perheelle oman liikuntavuoron.

2. Panosta mukavaan oleiluun

Jos haluaa viettää rennon ja stressittömän loman lasten kanssa, ei välttämättä kannata ajatella liian kunnianhimoisesti. Muutaman päivän kotimaanreissuun saa luksusta, kun panostaa esimerkiksi tilavaan ja viihtyisään hotellihuoneeseen.
Härmän Kylpylän vastaremontoidut minisviitit ovat ideaaleja perheelle. Niissä on erillinen makuuhuone, parveke ja tilaa ottaa rennosti ja temmeltää.
Härmän Kylpylän seinäjokelaiset lomatestaajat Susanna Honkaniemi ja Olli Mäenpää yöpyivät kolmen alle kouluikäisen lapsensa kanssa minisviitissä ja totesivat sen erittäin toimivaksi heidän kokoonpanolleen.
– Oli kätevää, että lapset sai nukkumaan toiseen huoneeseen, joten meidän vanhempien ei tarvinnut mennä nukkumaan samaan aikaan heidän kanssaan.

3. Suosi monipuolista ruokatarjontaa

Lasten ja aikuisten lempiruoat harvemmin osuvat yksiin. Siksi lomalla on sen parempi, mitä monipuolisempi ruokatarjonta on.
Härmän Kylpylässä on tarjolla runsas buffet-pöytä, josta löytyy jokaiselle perheenjäsenellä maistuvaa aamiaista, lounasta ja illallista. Lisäksi Riihi-ravintola tarjoilee maukkaita ala carte -annoksia ja Rollsista ja Kotipizzasta saa herkkuja jokaiseen makuun.
Mikä parasta, koko perhe voi istua samassa pöydässä, vaikka kaikki valitsisivat ruokansa eri ravintoloista. Unohda siis riidat siitä, missä minäkin päivänä syötäisiin!

4. Aktiiviloma tuo iloa kaikille

Lomalla saa hyvällä syyllä ottaa rennosti, mutta totuus on, että ainakin pienemmät lapset tarvitsevat päiväänsä ohjelmaa aktiviteetteja – silloin koko perheellä on mukavampaa. Miksi et siis tekisi lomasta koko perheen aktiivilomaa, jolla varmasti on piristävä vaikutus myös aikuisille.
Lasten kanssa ei kannata pyrkiä urheilemaan veren maku suussa, vaan tärkeää ovat yhteinen aika ja onnistumisen kokemukset. Härmän Kylpylän läheisyydessä on loistavat ulkoilumaastot ja talvisin pihalta löytyy pulkkamäki. Varusteita saa lainaksi – kokeilkaa vaikka lumikenkäilyä.
Anssin Jussin Areenalla on loistavat puitteet monenlaisten liikuntalajien kokeiluun. Perustakaa perheen oma sählyjoukkue, kokeilkaa sulkapalloa tai ajakaa polkuautoilla ympäri sisäjuoksurataa. Areenalla on myös golf-simulaatori, jossa voi pelata lapsillekin sopivaa minigolfia.

5. Muista, että lapset eivät kaipaa eksoottisia elämyksiä

Jokainen vanhempi tietää, että lapset osaavat elää hetkessä ja nauttia hyvinkin yksinkertaisista iloista. Kylpyläviikonloppu ja kiireetön aika vanhempien kanssa voi olla lapselle ikimuistoinen kokemus. Sen huomasivat myös Susanna ja Olli, kun he katsoivat lasten kanssa kylpyläviikonlopustaan tehtyä videota.
– Lapset nauttivat hirveästi tuosta viikonlopusta ja keskimmäisellä tuli itku videota katsellessa, kun oli niin haikea olo, Susanna kertoo.