TÄLLAISTA ON AIKUISTEN NAISTEN YSTÄVYYS – ”SELLAISIA IHMISIÄ ON VÄHÄN, JOIDEN KANSSA VOI OLLA TÄYSIN OMA ITSENSÄ”

KUN SIRPA MUUTTI NAAPURIIN, SOILE TIESI NOPEASTI LÖYTÄNEENSÄ SYDÄNYSTÄVÄN. NAISET JUHLISTIVAT YSTÄVYYTTÄÄN HEMMOTTELULOMALLA HÄRMÄN KYLPYLÄSSÄ. 

  Soile Brushane ja Sirpa Saalasvuo tutustuivat sattumalta, kun Sirpa muutti perheensä kanssa Soilen perheen naapuriin. Ensin naiset huomasivat, että heillä oli suurin piirtein samanikäisiä lapsia.

  – Meillä oli molemmilla uusioperhe, meillä kaksi tytärtä ja Sirpalla neljä poikaa. Lapsemme tutustuivat nopeasti toisiinsa ja heistä tuli vähän kuin sisaruksia, Soile kertoo.

  Seuraavaksi kävi ilmi, että naiset olivat töissä samassa suuressa teknologiayhtiössä. Myös muut kiinnostuksen kohteet osuivat yksiin.

  – Pidimme molemmat musiikista, hauskanpidosta, hyvästä ruoasta – ja ehkä vähän viinistäkin, Soile naurahtaa.

  Pian naapuriperheille kehittyi omanlaisensa avoimien ovien järjestelmä, jossa lapset ja aikuiset juoksivat kodista toiseen lainailemassa maitoa ja jauhelihaa toisiltaan.

  LAPSET MUKANA BÄNDISSÄ

  Musiikki yhdisti molempia uusioperheitä. Soilen mies on muusikko ja Sirpan mies oli intohimoinen harrastelijakitaristi, ja yhdessä perheet innostuivat perustamaan Katastrof Orkester -nimisen terapiabändin. Myös kaikille lapsille löytyi bändistä oma roolinsa. Soile ja Sirpa olivat solisteja.

  – Bändiajat ovat ehdottomasti yksi parhaista muistoistamme, Sirpa sanoo.

  Nyt lapset ovat kasvaneet aikuisiksi. Lintuvaaran paritalokodeista on muutettu pois jo vuosia sitten. Sirpan mies on menehtynyt. Ystävyys on kuitenkin vain vahvistunut vuosien myötä.

  – Meillä on ollut hauskaa ja hilpeää, mutta olemme käyneet läpi yhdessä myös suuria suruja. Ne jos mitkä vahvistavat ystävyyttä. Ihmisinä olemme kuitenkin molemmat myönteisiä ja positiivisia, joten pyrimme löytämään hopeareunuksen synkimmänkin pilven ympäriltä, Soile kertoo.

  PITKÄSTÄ AIKAA YHDESSÄ REISSUUN

  Naiset ovat matkustaneet paljon yhdessä – sekä Suomessa että ulkomailla. Laulu ja nauru raikuvat siellä, missä ystävykset liikkuvat.

  – Meidän on helppo olla yhdessä, emmekä ole koskaan kunnolla riidelleet. Emme myöskään tykkää suunnitella reissujen ohjelmaa liikaa etukäteen, vaan menemme fiiliksen mukaan, Soile kuvailee.

  Viimeisimpänä reissunaan Soile ja Sirpa viettivät viikonlopun Härmän Kylpylässä, missä he pääsivät testaamaan minilomakonseptia. Ystävysten hemmottelulomaan kuului kylpylästä nauttimista, spa-hoitoja, hyvää ruokaa ja ulkoilua. Naiset pääsivät yöpymään vastaremontoidussa Härmän Kylpylän sviitissä, johon kuuluu muun muassa erillinen makuuhuone sekä oma sauna ja kylpyamme.

  – Oli ihanaa päästä kylpylään, hoitoihin ja ylipäätään yhdessä reissuun, kun viime ajat on oltu lähinnä kotona, Sirpa sanoo.

  Etenkin kylpyläosasto teki häneen vaikutuksen.

  – Olen käynyt aika paljon kylpylöissä, mutta täällä oli harvinaista se, että kylpylässä oli myös 25 metrin allas. Olemme käyneet aamu-uinnilla uimassa matkaa.

  Myös sviitti, hoidot ja ala carte -ravintola keräävät Soilelta ja Sirpalta kiitosta. Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat naiset pääsivät heti pitkän ajomatkan jälkeen aromahierontaan ja sen jälkeen syömään Härmän Kylpylän laadukkaaseen Riihi-ravintolaan.

  – Ihmiset ovat todella ystävällisiä. Olemme höpöttäneet paljon työntekijöiden kanssa, Soile jatkaa.

  Ystävyydessä tärkeintä on naisten mukaan helppous, luottamus ja se, että toisen edessä ei tarvitse esittää mitään.

  – Sellaisia ihmisiä on lopulta aika vähän, joiden kanssa voi olla aina täysin oma itsensä. Siitä tunnistaa kaverin ja ystävän eron, Soile miettii.