Susanna ja Olli pääsivät ensimmäistä kertaa lomalle koko perheen kanssa – korona, kolmivuorotyö ja taloprojekti haasteina

Härmän Kylpylä tarjoaa täydelliset puitteet perheen minilomaan. Viikonloppuun mahtui uimista, leikkejä ja pelejä ja perheen yhteistä aikaa.

Susanna Honkaniemen ja Olli Mäenpään perheestä ei vauhtia puutu. Helka, 6, Elvi, 4, ja Urho, 2, pitävät arjen kiireisenä.

Seinäjoella asuva perhe ei ole päässyt yhdessä lomalle vielä kertaakaan. Urho oli kahden viikon ikäinen, kun koronapandemia alkoi.
– Kaksi vuotta on eletty aika lailla kotona, Susanna toteaa.’
Samoihin aikoihin Susanna ja Olli ostivat täydellistä remonttia vaatineen 1960-luvun rintamamiestalon kotikaupungistaan Seinäjoelta.
– Se on pitänyt laittaa eristeitä myöten uusiksi. Tavoitteena on, että tämän vuoden puolella pääsisimme muuttamaan, Olli kertoo.
Olli tekee kolmivuorotyötä sairaanhoitajana ja on usein viikonloppuisin ja iltaisin töissä. Se asettaa omat haasteensa perheen yhteisen ajan löytämiseksi.
– Elämä on säännöllisen epäsäännöllistä. Lapset vaativat selkeän rytmin arjessa, mutta isä on välillä pois päivisin, välillä öisin. Vapaapäivät voivat olla keskellä viikkoa. Vuorot saa tietää muutamaa viikkoa aikaisemmin, joten suunnitteleminen on vaikeaa.

Susanna on vielä kotona 2-vuotiaan Urhon kanssa ja arki pyörii vahvasti lasten ehdoilla.
– Pikkulapsiaika kestää niin vähän aikaa, joten haluamme nauttia siitä.
Nyt koko perhe pääsi kuitenkin viettämään viikonlopun mittaista minilomaa Härmän Kylpylässä, jossa löytyy runsaasti aktiviteettejä niin aikuisille kuin lapsillekin. Kaikkien suosikki oli kylpyläosasto, josta löytyy muun muassa lastenallas, pieni liukumäki ja koko perheelle sopiva keidasallas.
– Tykkäämme touhuta yhdessä kaikenlaista, käydä pulkkamäessä ja puistoissa, Olli kertoo.

Tekeminen ei lopu kesken

Lasten aika ei käy Härmän Kylpylässä muutenkaan pitkäksi. Vekaraviidakko-sisäleikkipaikassa pääsee kiipeilemään, leikkimään, piirtämään ja rakentamaan majoja, ja pihalta löytyy myös ulkoleikkipaikka suurine kiipeilytelineineen ja keinuineen. Läheltä löytyy myös pulkkamäki ja laavu, jossa voi paistaa vaikka makkaraa ulkoilun lomassa.

Härmän Kylpylän välittömässä läheisyydessä on Anssin Jussin Areena, josta löytyy puitteet erilaisten urheilulajien kokeilemiseen. Urhon päiväunien aikaan Olli kävi perheen tyttöjen kanssa areenalla kokeilemassa muun muassa polkuautoilua ja sählyä.

Kolmen pienen lapsen vanhemmat arvostivat erityisesti sitä, että ruokaa ei tarvinnut viikonlopun aikana laittaa itse. Härmän Kylpylän buffet-ravintolasta saa aamiaista, lounasta ja illallista.
Tasokas Riihi-ravintola tarjoaa ala carte -annoksia ja menuja. Lisäksi Härmän Kylpylässä toimii Kotipizza, Rolls ja kahvila, joten koko perheelle löytyy varmasti syötävää. Lasten loman kohokohta olivat kylpyläosaston ohella kahvilassa tarjoiltavat jäätelöannokset.
– Kun ei tarvitse käyttää aikaa ruoanlaittoon, pystyimme vanhempina panostamaan yhdessäoloon ja olemaan täysillä lasten kanssa, Susanna kuvailee.

Härmän Kylpylässä on tarjolla huoneita, joihin mahtuu koko perhe. Susannan ja Olli perhe majoittui tyylikkäässä minisviitissä, jossa on erillinen makuuhuone. Minisiviitti on ideaali 4–5-henkiselle perheelle, mutta tarvittaessa sinne saa vuodepaikat useammallekin.
– Huone oli aivan mahtava. Lapset sai illalla nukkumaan toiseen huoneeseen, joten pystyimme Ollin kanssa valvomaan pidempään ja viettämään iltaa, Susanna kertoo.