Hevosväki viihtyi aluepäivillä Härmässä

Suomen Ratsastajainliiton kerran vuodessa järjestettävillä aluepäivillä on tärkeä rooli valtakunnanlaajuisesti toimivan yhdistyksen eri aluejaostojen ja vapaaehtoisten yhteentuomisessa. Tällä kertaa järjestysvuorossa oli Pohjanmaan jaosto ja aluepäivät järjestettiin täällä meillä Härmän Kylpylässä. Vieraita saapui ympäri Suomea.

– Jos vatsa on täynnä, niin ihmiset ovat iloisia ja tyytyväisiä. Siksi oli tärkeää, että tulijat saivat heti jotain syödäkseen. Olimme koonneet kaikille herkkukassit, joissa oli paikallisten yritysten lahjoittamia tuotteita sekä Kauhavan kaupungin hieno kuvakirja. Lisäksi vieraat saivat käydä heti runsaasti katettuun kahvipöytään, Suomen Ratsastajainliiton Pohjanmaan jaoston puheenjohtaja Nina Grankvist kertoo.

Kahvipöydän tarjoiluista oli sovittu yhdessä etukäteen, ja sieltä löytyi suolaisten ja makeisten tarjottavien lisäksi myös raikkaita smoothieita ja hedelmiä.

– Meidät otettiin oikein hyvin vastaan, vaikka tulimme ripotellen. Osa ehti käydä jo kylpylässäkin ennen kokouksia. Kokouksissa eri alueiden vastaavat pääsivät kukin jakamaan hyviä käytänteitä ja vinkkejä toinen toisilleen. Puhuttavaa oli paljon, kun kerran vuodessa pääsemme näkemään kasvokkain, Grankvist jatkaa.

Lähes sadan hengen vierailijaryhmälle oli varattu yhdeksän kokoushuonetta ja iso auditorio. Kokousten jälkeen keräännyttiin yhdessä herkuttelemaan rennosta Tex Mex -buffetista. Osa jaksoi vielä tansseihinkin.

– Meille räätälöity teemabuffet oli tosi hyvä ja valinnanvaraa oli runsaasti. Oli myös kiva, että perjantaina oli eri ruoka, kuin sitten viikonloppubuffetissa.

Pohojalaaset olympialaiset viikonlopun kohokohta

Lauantaina aamu-uintien ja aamiaisen jälkeen päivän ohjelma aloitettiin auditoriossa Suomen Ratsastajainliiton puheenvuorojen merkeissä. Taukojumpaksi oli varattu Pohojalaanen halakojumppa koko porukalle. Hauskaa oli, että järjestäjät olivat hankkineet kaikille osallistujille pohjalaiset jussi-t-paidat jumppa-asuksi.

– Jumpan vetäjä sai meidät liikkumaan tunnin verran. Hiki tuli ja kivaa oli, suosittelen, Grankvist nauraa.

Lounaan jälkeen Tove Söderholm kertoi mustasaarelaisen Wahlrooskan hevosurheilualueen tarinan. Päivän ohjelma huipentui olympialaisiin, joissa kisattiin kahdeksassa eri pisteessä niin sisällä kuin ulkonakin. Lajeina oli muun muassa pesäpallo lumessa, viestihiihto, tarkkuusheitto, solmujenteko, paperiveneen tekeminen ja uittaminen sekä tietovisa.

– Olympialaiset ovat ohjelmassa joka vuosi ja se on kova kisa. On kiva nähdä kuinka tosissaan joukkueet ovat. Se on sellaista mukavaa yhdessä olemista. Illalla oli sitten palkitsemiset. Yksi alue, Itä-Suomi, voittaa usein ja niinhän he tekivät tänäkin vuonna. Siitä on tullut jo aivan sisäpiirivitsi, Itis voittaa aina, Grankvist heläyttää.

Olympialaisten jälkeen rentouduttiin uiden ja saunoen.

– Kaikki tykkäsivät kylpylästä valtavasti. Siellä on monta eri allasta, puhdasta ja tilaa uida ja olla. Illalla oli vielä runsas ja hyvä juhlaillallinen, jonka Ei köppääsempi pitopöytä -menua oli muokattu omien toiveidemme mukaan.

Ohjelmantäyteisen päivän päätteeksi osa vieraista meni tyytyväisenä nukkumaan heti illallisen jälkeen, osa jäi vielä nauttimaan illan esiintyjästä sekä laulamaan karaokea. Sunnuntaina vuorossa oli eläinlääkäri Anne Niemen luento hevosen hyvinvoinnista, lounas ja päätöspuheet.

Peukku ylöspäin

Grankvist kertoo saaneensa osallistujilta ainoastaan positiivista palautetta.

– Kyllä se oli peukku ylöspäin kaikilta, paikka oli hyvä, ruoka oli hyvää ja hauskaa oli ollut. Itse kylpylä oli vielä iso plussa ja piste iin päälle. Koimme myös erittäin tärkeänä sen, että kaikki toiminnot löytyivät saman katon alta ja että saatavilla oli myös lemmikkihuoneita, sillä meillä oli myös pararatsastajia ja opaskoiria mukana, ja niissä mahtui hyvin liikkumaan.

Suosittelisitteko Härmän Kylpylää muille?

– Kyllä suosittelemme, ilman muuta. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja auttavaista. He olivat myös auttavaisia ja palvelualttiita vieraillemme.

Isoon vierasmäärään mahtui useita eri erikoisruokavalioita, ja kaikki onnistuivat. Buffet-pöydistä ruokien hakeminen oli nopeaa ja sujuvaa ja monipuolisesta tarjonnasta löytyi jokaiselle jotain. Myös Härmän Kylpylän sijainti ja isot parkkipaikat olivat plussaa.

Grankvist kiittää myös yhteyshenkilöitään, myyntipäällikkö Pasi Vainiota ja myyntipalveluiden Niina Kvistiä.

– Heidän kanssaan oli helppo olla tekemisissä, ei tullut ikinä sellaista oloa, että kehtaisinko kysyä. Minä olen vain kysynyt, ja kaikki käy.

Vielä yhden asian Grankvist haluaa mainita.

– Jälkiruokapöytä saa erittäin paljon pluspisteitä, siellä oli vaikka mitä!