Tuttuun paikkaan on helppo tulla yhä uudestaan

Parkanon Seudun Hengitysyhdistys on järjestänyt suosittuja ryhmämatkoja Härmän Kylpylään jo yli kymmenen vuoden ajan. Virkistys- ja kuntoilupäivät keräsivät tänäkin vuonna täyden bussilastillisen osallistujia.
– Olemme saaneet aina erittäin hyvää palvelua. Myyntipäällikkö Pasi Vainio tuli meille Parkanoon vierailulle ja neuvotteli meille hyvän paketin, Marjatta Rintala Parkanon Seudun Hengitysyhdistykseltä kiittelee.

 Useita ryhmämatkoja järjestäneenä Rintala tietää, että kun matkapäivä lähenee, eteen ilmaantuu usein vielä pieniä muuttujia. Hän kiitteleekin Härmän Kylpylän joustavuutta, toiveisiin pystyttiin vastaamaan aivan viime minuuteillakin.
– Ensin varasimme paikat viidellekymmenelle, sitten kuudellekymmenelle ja lopulta meitä lähti 70 henkeä. Olemme tykästyneet Härmän Kylpylään kovasti, se on eläkeläisille aivan mahtava paikka. Ruoka on erittäin hyvää ja palvelu pelaa moitteettomasti.

”Virkistystä ja kunnon kohenemista, kumpaakin saatiin”

Parkanon Seudun Hengitysyhdistykselle räätälöitiin kolmen vuorokauden pituinen ryhmämatka majoitus- ja kylpyläpalveluineen, ruokailuineen ja tansseineen sekä extrana vielä hemmotteluhoidot koko porukalle.
– Pakettiin kuului kaikille 30 minuutin hieronta tai kasvohoito, kukin sai itse valita. Hierojat ja kasvohoito olivat ihan kympin arvoista. Kaikki tykkäsivät, että tämmöisiä hierojia ei monessa paikassa ole, Rintala kehuu.

Myös kylpylän notkuvista buffet-pöydistä päästiin nauttimaan useampaan otteeseen. Ensimmäisenä iltana hyvän ruoan kruunasi vielä mansikkakermakakku. Kiitosta sai myös kahvila Junki.
– Meistä moni on diabeetikkoja, niin on tärkeää, että iltasella sai vielä iltapalaa.

Hyvän ruoan päälle jaksettiin pistää jalalla koreasti kumpanakin iltana. Maanantaille osuivat naistentanssit ja tiistaille karaoketanssit.
– Naiset kävivät rohkeasti hakemassa naistentansseissa ja kaikki pääsivät tanssimaan. Karaokelaulajiakin meistä löytyi jonoksi asti. Musiikki oli hyvää ja tanssittavaa ja mikä parasta, kovaääniset eivät olleet täysillä. Oli kiva, kun pöydissä pystyi juttelemaan normaalisti, Rintala toteaa tyytyväisenä.

Vesijumppaa ja Skip-Boa

Rintala heläyttää, että loma on lomaa, mutta aina pitää myös vähän kuntoa kohentaa.
– Uintimahdollisuus on aina ollut yksi tärkeä tekijä meille ja se, että on useampi sauna. Nytkin vesijumpat kutsuivat isoin joukoin meidän porukkaamme, samoin kuntosalit. Osa kävi kokeilemassa Anssin Jussin Areenan monipuolista kuntosalia, mutta myös kuntoutuksen puolella oleva mummo ja pappa -saliksi ristimämme pienempi kuntosali oli kovassa käytössä.

Iloisena yllätyksenä parkanolaisille tuli kylpylän uusi keilahalli. Siitä innostuttiin niin, että ensi kerraksi aiotaan varata radat jo etukäteen. Iltaisin pelattiin myös Skip-Boa.
– Meille oli varattuna oma iso kokoushuone koko loman ajaksi. Siellä oli parhaimmillaan kuusikin eri pöytäseuruetta pelaamassa. Huumori oli korkealla ja saimme nauraa höräyttää enemmänkin emmekä häirinneet ketään, Rintala sanoo.

Ilmaiset opaspalvelut isoille ryhmille

Härmän Kylpylästä vinkattiin yhdistykselle jo lomaa varatessa, että Kauhavan kaupunki tarjoaa
omalla bussillaan Kauhavalle saapuville ja reissullaan Kauhavalla ruokaileville ryhmille kahden tunnin mittaisen ilmaisen opaskierroksen. Opaskierros oli hitti!
– Helavyöhön ja kansallispukuun sonnustautuneella herralla oli sana hallussaan ja häneltä saimme hienon opastuksen Kauhavan historiaan. Kävimme Iisakki Järvenpään puukkotehtaalla ja Lankavan myymälässä, mikä oli varsinkin naisille mahtava paikka. Monenlaisia pusseja tuli autoon, kun lähdimme, Rintala kertoo.

Kaikki toiminnot kätevästi saman katon alla

Ikäihmisille sekin on Rintalan mukaan tärkeä asia, että Härmän Kylpylässä huoneet, hissit, kylpylä, kuntosali, ravintolat ja kaikki ovat tulleet jo tutuiksi heille. Kulkeminen on helppoa.
– Ja sekin on iso plussa, että Härmässä kaikki toimii saman katon alla. Ei tarvitse liukastella pihalla, vaikka olisi minkälaiset kelit, Rintala sanoo ja lisää, että pihat oli kyllä hyvin hiekoitettu niin että päiväkävelylläkin uskalsi käydä.

Jo kotimatkalla alkoi seuraavan Härmän loman odotus.
– Tänne me tulemme mahdollisimman pian uudelleen, jos ei ennemmin, niin ensi vuoden tammikuulla viimeistään, lomalaiset päättivät kuin yhdestä suusta.

Olisitteko valmiita suosittelemaan Härmän Kylpylää muillekin?
– No ilman muuta, se on ihan satavarma asia, että kyllä. Ja on suositeltukin, Rintala vastaa kaikkien puolesta.