Maidontuottajille räätälöitiin ikimuistoiset hyvinvointipäivät

Osuuskunta Maitosuomi järjesti Härmän Kylpylässä kolmipäiväiset hyvinvointipäivät maitotilallisille ja heidän perheilleen. Saimme kiitosta erityisesti siitä, kuinka hyvin kaikki järjestelyt sujuivat paitsi ennen tapahtumaa, myös tapahtuman aikana. Henkilökunta oli aina valmiina auttamassa ja varmistamassa, että kaikki sujui mutkattomasti.

Osuuskunta Maitosuomi on valiolainen osuuskunta, jonka keruupiiriin kuuluu noin puolet Suomen maitotiloista. Hyvinvointipäivillä on jo pitkät perinteet.

– Maitotilayrittäjämme eivät arjessaan pääse valmiiden ruokapöytien ääreen, joten olemme halunneet tuoda tapahtumat kylpylöihin, joissa he pääsevät nauttimaan hyvästä ruoasta, erilaisista aktiviteeteista, kylpylästä ja yhdessäolosta, Maitosuomen viestintäassistentti Taina Voutilainen kertoo.

Voutilainen kuvaa tapahtumaa heidän kuivan maan risteilykseen, jonka tarkoituksena on koota maitotilayrittäjiä sekä asian että yhdessäolon äärelle. Härmän Kylpylä tarjosi hyvät puitteet tilaisuudelle, joka koostui sekä viihteestä että asiaohjelmasta.

– Härmän Kylpylä oli myös hinnaltaan kilpailukykyinen. Oleellista oli myös, että Härmässä pystyi järjestämään saman katon alla kaikki aktiviteetit. Jos ihmiset joutuvat kävelemään rakennusten välillä, niin helposti jää menemättä, tulematta tai osallistumatta, Voutilainen sanoo.

”Tuntuu rupis kokonaasvaltaasesti”

Yksi ohjelmanumeroista oli Lakeus-salissa järjestetty messutapahtuma, jossa Osuuskunta Maitosuomen Valmakaupan toimittajat esittelivät tuotteitaan. Seminaari pidettiin ravintola Yölinnussa. Siitä oli kätevä siirtyä lounaalle viereiseen ravintolasaliin.

Aikaa oli varattu myös hyvinvoinnista huolehtimiselle sekä rennolle yhdessäololle. Hiihtämässäkin käytiin, vaikka itäsuomalaiset vähän ihmettelivätkin tasaista lakeusmaastoa. Haastetta sen sijaan löytyi talon ohjatuilta liikuntatunneilta, joita Härmän Kylpylästä löytyi monipuolisesti.

– Varasimme osallistujillemme vesijumppaa sekä kehonhuoltotunteja. Hauska oli myös Härmälääne halakojumppa, joka nauratti meitä jo nimenä.

Monet tilallisista saapuivat paikalle perheineen, joten kylpylästä oli varattu myös lastenhoito. Näin vanhemmatkin pystyivät osallistumaan rauhassa ohjelmanumeroihin.

– Sekin oli plussaa, että majoitus oli saman katon alla ja huoneet niin lähellä kaikkea. Niihin pääsi helposti piipahtamaan aina kun tarvitsi.

Juhlavat illalliset

Iltaisin seurustelua jatkettiin ravintolan puolella. Tilaisuuteen buukattu Bilejuna-bändi veti tanssilattian täyteen ja iltaa jatkettiin vielä karaoken merkeissä.

– Meillä oli myös juhlavat illalliset ja ne olivat oikein loistavat, Voutilainen kiittelee.

Tärkeä arvo ruoantuottajille oli myös se, että kaikki käytetyt maitotuotteet olivat Valiolta ja ravintolassa suositaan muutenkin lähiruokaa.

Joka aamu kysyttiin, mitä vielä voisi tehdä

Voutilainen kiittelee tapahtuman järjestämisen helppoutta Härmän Kylpylässä.

– Kaikki meni tosi sujuvasti, tiesin aina kehen ottaa yhteyden ja vastaukset tuli tosi nopeasti. Ainahan sitä jännittää, kun on iso tapahtuma ja paljon osallistujia, mutta mitään kommelluksia ei sattunut, kaikki meni tosi hyvin.

Henkilökunta kävi joka aamu kysymässä, miten menee ja mitä he voisivat tehdä.

– He olivat tosi kiinnostuneita ja pitivät meitä tärkeinä. Muutenkin fiilis tuntui hyvältä ja henkilökunnalla meni myös keskenään hyvin, Voutilainen sanoo.

Hyvinvointipäiville osallistui tänä vuonna peräti 140 maitotilallista. Pienimmät olivat alle vuoden vanhoja ja vanhimmat lähes eläkeikäisiä. Maitosuomen työntekijöiden sekä Valmakaupan yhteistyökumppanien myötä osallistujamäärä nousi 200 henkeen.

Hyvinvointipäivät aloitettiin yhteisellä lounaalla keskiviikkona ja myös päätettiin lounaaseen perjantaina. Osallistujilla oli halutessaan mahdollisuus jatkaa lomaa samalla sopimushinnalla ja osa perheistä jäikin nauttimaan kylpylän riemuista vielä viikonlopuksi.

– Saimme osallistujilta tosi hyvää palautetta. Härmän kylpylän monipuoliset palvelut ja aktiviteetit saivat kiitosta. Myös se, että päästiin tapaamaan kollegoita ja viettämään aikaa yhdessä koettiin tärkeäksi.