Vahvin Reserviläinen

Vahvin Reserviläinen

19elokuu10:0015:00Vahvin Reserviläinen

Event Details

Vahvin Reserviläinen – SM-kilpailut järjestetään jälleen Ylihärmässä Anssin Jussin Areenalla 19.8.2023 klo 10–16. Piha-alueen asfalttikentällä on tuolloin paikalla erilaista sotilaallista kilpailukalustoa sekä 20 vahvaa ja kovakuntoista kilpailijaa ympäri Suomen maan.
Vahvin Reserviläinen kilpailu, jossa kilpailijat mittelevät voimiaan erilaisissa sotilaallisista teemoista muodostetuissa lihasvoimaa ja kestävyyttä vaativissa lajeissa. Lihasvoimaa mittaavissa lajeissa koetellaan myös kilpailijoiden peruskuntoa ja henkistä kestävyyttä. Kyseessä ei ole ammattimaista voimailutaustaa vaativa kilpailu, vaan pikemminkin sotilaallisen sitkeyden ja suorituskyvyn mittaus, jota mitataan kolmella erityyppisellä lajilla:
1) Sotilasajoneuvon veto
Kilpailija vetää istualtaan tukea vasten sotilasajoneuvoa köydellä 20m matkan mahdollisimman nopeasti. Kilpailupaikalla on vetoloossi ja maastokuorma-auto sekä maastohenkilöauto. Miehet vetävät massaltaan 5500kg maastokuorma-autoa ja naiset vetävät massaltaan 1800kg maastohenkilöautoa.
2) Tykinlavetin nosto
Maastaveto tykin lavettiin kiinnitetyillä tangoilla, jossa kahvat ovat tykin putkien suuntaisesti. Kilpailutuloksen ratkaisee samalla kuormalla minuutissa tehtyjen yhtäjaksoisten toistojen määrä. Miesten tykin [105H61] lavetin massa on kevyessä sarjassa 140kg, keskisarjassa 160kg ja raskaassa sarjassa 180kg. Naisten tykki [76K02 SKP] lavetin massa on kevyessä sarjassa 90kg, keskisarjassa 100kg ja raskaassa sarjassa 110kg.
3) Taistelijan pyörä
Kilpailija kantaa käsissään vesitäytteisiä teräskanistereita kehän muodossa. Kilpailupaikalla on teräsrakenteinen pyörä, johon on kiinnitetty neljä sotilasmallista teräskanisteria. Miehet kantavat neljää ja naiset kahta vesitäytteistä kanisteria. Miehillä kannettava massa on 100kg ja naisilla 50kg. Kilpailutuloksen ratkaisee yhtäjaksoisesti pisimmälle kannettu taakka. Yksikierros kehässä on 20 metriä.
Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan kovatasoisia eritaustaisia voimailu- ja kestävyyslajien harrastajia.
Tervetuloa seuraamaan kilpailua koko perheen kanssa. Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton.

more

Time

(Saturday) 10:00 - 15:00