Luontoliikunta - Härmän Kylpylä

Frisbee Golf

Luontoliikunta

Härmän lakeusmaisemiin voit tutustua omatoimisesti pyöräillen tai meloen. Härmän Kylpylän Anssin Jussin Areenalla on vuokrattavana polkupyöriä ja kypäriä sekä kanootteja ja liivejä.

Härmän Kylpylän omalla tontilla on 3,3 km ulkoilureitti, joka on erinomainen myös sauvakävelyyn. Reitti jakaantuu kuntorataan ja pihapolkuun. Sauvakävelylle löytyy myös haastavampia maastoja vanhan sairaalan maastoista, joissa pehmeät/upottavat hiekkamontut. Matkaa sinne on reilu kilometri. Sauvakävelysauvoja vuokrattavana.

Kuntoradan varrella on luontorasteja ja lihaskuntolaitteita. Lähiliikunta-alueen täydentää piha-alueen leikki- ja liikuntapiha, jossa tekemistä löytyy kaiken ikäisille, mm. erilaisia leikkitelineitä, pelikenttiä, 9 väyläinen frisbeegolf. Liikunta- ja pelivälinevuokrausta Areenassa. Samasta pihasta löytyy myös Härmän Golfin yhdeksän reikäinen golfkenttä sekä par-3 rata, joka tarjoaa mahdollisuuden pelaamiseen ilman greencardia.

Sateen sattuessa on Anssin Jussin Areenalla paljon mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa mm. kuntosali, sulkapallo ja salibandy. Sateella kutsuvat viimeistään myös monipuoliset kylpylän ja Wellness-osaston mahdollisuudet.
Pyöräilyreitit

Valittavanasi on viisi eri reittiä:

Kulttuurilenkki 10 km, joka kiertelee Ylihärmän keskustan ja Alahärmän puolella vanhan sairaalan maisemissa. Reitin varrella on Ylihärmä kirkko, Rannanjärven hauta, Mannerheimin päämaja, Järvenjärven kalastuspaikka sekä uintipaikka hiekkamontulla.

Tulvalenkki 11 km, joka kulkee Lapuanjoen lakeusmaisemissa. Reitin varrella ylität Liinamaan vanhan sillan sekä 19 tien Tuomisillan, jotka ovat tulva-ajan parhaat näköalapaikat.

Puukkojunkkarin lenkki 19 km vie pyöräilijät Härmän historian kuuluisiin maisemiin. Reitti kulkee Rannanjärven kotikylän sekä Kosolan kylän maisemissa. Reitin varrella on vietetty useita häitä ja juhlia, joissa myös Häjyt ovat osansa näytelleet. Lenkki kiertää myös Ylihärmän kirkon, jonka pihamaalla Rannanjärven hauta sijaitsee.

Härmän jokilaakson maalaiskulttuurikierros 20 km, jonka varrella koet härmäläisen maalaismaiseman lakeuden ja jokimaiseman. Reitti kulkee Härmien välisiä vanhoja teitä pitkin.

Härmäin kierros 30 km, joka kulkee aina PowerPark huvipuistoon asti. Menoreitti kulkee osittain 19 –tietä, mutta poikkeaa välillä sivuilla menevien pikkuteiden reitille kulkien pienien Härmäläisten kylien läpi. Tuloreitti kulkee Härmien välistä vanhaa tietä takasin jokilaaksomaisemien keskellä.

Polkupyörien päivävuokra 10 € (sis. kypärän) 


Melonta_eepee

Melonta

Kanootit sijaitsevat Lapuanjoen rantatörmällä Liinamaan sillan kupeessa. Matkaa joelle on n. 1 km. Myötävirta kuljettaa pohjoista kohti ja takaisin tullessa koettavissa vastavirran ihanuus. Meloa voit ensin vastavirtaan jolloin aluksi lähdet etelää kohti ja lopussa saat koko myötävirran vauhdin takaisin sillalle. Pohjoista kohti meloessa vastaan tulee myös pieni saari, jossa mahdollisuus taukoon.
Kanoottien varaus ja ohjeistus tapahtuu Anssin Jussin Areenalla, josta myös avaimet kanootteihin. 
Kanootin päivävuokra on 30 € (sis. 1-3 pelastusliivit).

Tiedustelut Anssin Jussin Areena 06 483 1381 tai liikuntahalli@harmankuntokeskus.fi

Härmä

63° 8' 33.6696'' N
22° 49' 21.4176'' E

Tervetuloa!