Härmän Kylpylässä on tanssittu yli 30 vuoden ajan – ”Moni ystävyys- ja parisuhde on alkanut täältä”

Härmän Kylpylän Yölintu-ravintolassa esiintyy viikoittain eturivin tanssiartisteja.

Härmän Kylpylän aula alkaa täyttyä hyvissä ajoin ennen kello kuutta illalla. Ihmiset jonottavat juotavaa kahvilan tiskiltä ja iloinen puheensorina täyttää tilan.

Alkamassa ovat lauantai-illan tanssit ja tupa on täynnä. Kyseessä on yksi ensimmäisistä viikonlopuista sen jälkeen, kun koronarajoitukset hellittivät ja iltatanssien järjestäminen ravintolassa oli jälleen mahdollista. Esiintyjänä Härmän Kylpylän tanssiravintola Yölinnussa on entinen tangokuningas Jaska Mäkynen orkesterinsa kanssa.

– Selvästi on nähtävissä, että ihmiset ovat kaivanneet tanssimista rajoitusten aikana, ravintolatoimen päällikkö Anna Leena Hietamäki sanoo.

Hän on työskennellyt Härmän Kylpylässä vuodesta 2004 ja seurannut läheltä tanssikulttuurin kehitystä ja muutoksia. Tällä hetkellä live-esiintyjiä on ravintola Yölinnussa pääsääntöisesti kolmena päivänä viikossa.

– Meillä on järjestetty laajamittaista tanssitoimintaa yli 30 vuoden ajan. Viikonloppuisin tanssittavat eturivin artistit, kuten iskelmätähdet ja tangokuninkaalliset, Hietamäki kertoo.

Välillä Härmän Kylpylässä järjestetään myös klubi-iltoja, joissa esiintyy koko kansan suosikkiartisteja ja -bändejä.

Härmän Kylpylän minilomatestaajat Sari Saukkonen ja Jukka Kankaanpää pyörähtivät viikonlopun aikana myös tanssilattialla. 

Tanssimaan tullaan kauempaakin

Viikolla Yölinnussa järjestetään tansseja paikallisten maakunnan bändien johdolla. Myös karaokeillat ovat suosittuja.

– Arkena asiakkaat ovat pääosion lähialueelta. Myös kylpylän kuntoutusasiakkaat käyvät usein tansseissa. Viikonloppuisin tullaan sitten pidemmältäkin, esimerkiksi Oulusta, Jyväskylästä ja Tampereelta asti, Hietamäki kertoo.

Härmän Kylpylässä tanssiharrastukseen voi yhdistää helposti miniloman. Saman katon alta löytyvät majoituspalvelut, kylpyläosasto, ravintolat ja hemmotteluhoidot. Suosittuun Härmän Kylpylän tanssipakettiin kuuluu majoitus, puolihoitoruokailut, sisäänpääsy orkesteritansseihin sekä tietysti kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö. Tutustu tarjouksiin ja varaa lomasi täältä.

Härmän Kylpylä on yksi harvoista paikoista, jossa tansseja järjestetään ympäri vuoden. Kovinta sesonkia on syys-huhtikuu.

– Kesällä tanssilavat vetävät ymmärrettävästi, ja se on hieno kulttuuri. Mutta kesäkauden ulkopuolella meillä esiintyvät kaikki samat isot nimet kuin lavoillakin, Hietamäki muistuttaa.

Uusia ystäviä ja parisuhteita

Hietamäki uskoo siihen, että tanssien suosio ei tule hiipumaan. Härmän Kylpylässä panostetaan jatkossakin eturivin artisteihin ja rentoon, välittömään tunnelmaan.

– Olemme sosiaalinen keskus, johon on helppo tulla matalalla kynnyksellä. Kaikki mahtuvat samalle parketille tanssitaustasta riippumatta. Moni ystävyys- ja parisuhde on vuosien aikana alkanut täältä, hän kertoo.

Haluatko yhdistää kylpyläloman ja tanssi-illan suosikkiesiintyjäsi johdolla? Katso Härmän Kylpylän esiintyjäkalenteri täältä.

Tutustu tarjouksiin ja suosittuihin majoituspaketteihin ja varaa seuraava lomasi!